Business Internaţional

JPMorgan se pregăteşte de Brexit: Banca vrea să mute sute de angajaţi din Londra în alte birouri din UE

JPMorgan se pregăteşte de Brexit: Banca vrea să mute...

Autor: Anca Olteanu

03.05.2017, 16:37 7108

„Vom folosi cele trei bănci pe care le avem deja în Europa ca ancore pentru operaţiunile noastre”, a spus Daniel Pinto într-un interviu, referindu-se la entităţile locale ale firmei care are sediul în New York.

Înainte de referendumul din iunie 2016, directorul general al JPMorgan, Jamie Dimon, le-a transmis angajaţilor britanici că aproape 4.000 de angajaţi ar putea fi relocaţi dacă votul va fi în favoarea Brexitului.

Mai multe bănci se pregătesc să îşi mute sediile din Londra, după ce prim-ministra Theresa May a declanşat mecanismul formal pentru a ieşi din blocul comunitar.

Deutsche Bank AG a transmis, săptămâna trecută, că ar putea muta 4.000 de angajaţi din Londra, iar Goldman Sachs Group Inc. a spus că va începe, cel mai probabil, relocarea unor poziţii din 2017.

Standard Chartered Plc şi Barclays intenţionează să mute din angajaţi în Dublin, iar Goldman Sachs şi Morgan Stanley iau în considerare hub-ul financiar din Frankfurt.

Londra ar putea pierde 10.000 de locuri de muncă din sectorul bancar şi alte 20.000 de funcţii din domeniul serviciilor financiare, potrivit comisiei de experţi Bruegal, în timp ce alţi experţi estimează că locuri de muncă afectate variază de la 4.000 la 232.000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO