Business Internaţional

Joe Biden vrea să rezolve una dintre cele mai mari probleme ale SUA: Preşedintele a promis aproape 40 de miliarde de dolari pentru producţia de cipuri

Joe Biden vrea să rezolve una dintre cele mai mari...

Autor: Dorin Oancea

25.02.2021, 08:22 88

Preşedintele Joe Biden a anunţat că va căuta o finanţare de 37 de miliarde de dolari pentru a îmbunătăţi fabricării cipurilor în Statele Unite, în condiţiile în care deficitul de semiconductori a forţat producătorii auto şi alţi fabricanţo să reducă producţia, anunţă Reuters.

Biden a semnat, de asemenea, miercuri, un ordin executiv cu scopul de a aborda penuria de semiconductori, care a alarmat Casa Albă şi membrii Congresului, au spus oficialii administraţiei.

"Îi îndrum pe oficialii din administraţia mea să colaboreze cu liderii industriali pentru a identifica soluţii la deficitul semiconductorilor", a spus Biden miercuri. „Congresul a autorizat un proiect de lege, dar au nevoie de ... 37 de miliarde de dolari pentru a se asigura această capacitate. Voi face eforturi pentru asta".

Casa Albă a declarat că remarcile preşedintelui se referă la măsuri care vizează creşterea capacităţii de producţie a cipurilor, care au fost incluse în Legea de autorizare a apărării naţionale din acest an, dar care necesită un proces separat pentru a obţine finanţare.

Industria cipurilor a presat administraţia Biden şi Congresul să ia măsuri pentru finanţarea prevederilor legii.

Ordinul executiv al lui Biden a lansat o revizuire de 100 de zile a lanţurilor de aprovizionare pentru patru produse critice: cipuri semiconductoare, baterii de mare capacitate pentru vehicule electrice, pământuri rare şi produse farmaceutice.

Ordinul prevede, de asemenea, şase analize sectoriale, modelate după procesul utilizat de Departamentul Apărării pentru a consolida industria de apărare. Acestea vor fi axate pe domeniile apărării, sănătăţii publice, tehnologiei comunicaţiilor, transporturilor, producţiei de energie şi alimentelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO