Business Internaţional

Joe Biden spune „NU” unui acord comercial între SUA şi Marea Britanie

Joe Biden spune „NU” unui acord comercial între SUA...

Autor: Mihai Draghici

22.09.2021, 14:28 134

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a părut să minimizeze şansele unui acord comercial bilateral cu Marea Britanie, deşi premierul britanic, Boris Johnson, spera că va obţine rapid un astfel de tratat după retragerea ţării din Uniunea Europeană (Brexit).

În cursul întrevederii pe care Joseph Biden a avut-o la Casa Albă cu Boris Johnson, preşedintele SUA a declarat că va discuta "puţin" tema unui eventual acord de liber-schimb. "Va trebui să rezolvăm acest lucru", a declarat Joseph Biden, fără însă a fixa vreun termen.

Guvernul Marii Britanii a transmis, potrivit BBC News, că semnarea unui acord comercial cu Statele Unite rămâne "o prioritate".

După întâlnirea de la Casa Albă, premierul Boris Johnson a admis că sunt şanse reduse de semnare a unui acord comercial cu SUA înainte de viitorul scrutin parlamentar britanic. "Americanii negociază foarte dur", a afirmat Boris Johnson.

"Noi sperăm în continuare foarte mult să putem semna un acord cu Statele Unite. Nu stabilim termene. Doar că nu este o prioritate pentru Administraţia SUA", a declarat, la rândul său, George Eustice, ministrul britanic al Mediului, citat de postul Sky News.

Conform unor oficiali guvernamentali de la Londra, Marea Britanie analizează şi posibilitatea de a se alătura acordului comercial dintre Statele Unite, Canada şi Mexic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO