Business Internaţional

Joe Biden, preşedintele ales al Statelor Unite, avertizează: Circa 200.000 de americani pot muri până va ajunge pe piaţă vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech

Joe Biden, preşedintele ales al Statelor Unite,...

Autor: Eduard Ivanovici

10.11.2020, 14:32 301

Preşedintele ales al SUA, Joe Biden, a avertizat că ţara pe care o va conduce începând cu 20 ianuarie are în faţă o „iarnă foarte întunecată”, adăugând că aproximativ 200.000 de americani put muri din cauza COVID-19 înainte să se lanseze un vaccin sigur şi eficient, transmite Euronews.

Aflând de vestea conform căreia vaccinul dezvoltat de Pfizer şi BioNTech oferă o eficienţă de 90% în rândul persoanelor care nu au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2, Biden a declarat că Statele Unite nu vor putea să lanseze un vaccin în următoarele luni.

Între timp, candidatul Partidului Democrat va trebui să se confrunte cu sarcina de a aduce pandemia sub control. Statele Unite au depăşit 10 milioane de infecţii cu COVID-19, iar decesele şi spitalizările cresc în mod constant pe teritoriul ţării.

Biden a descris măştile drept „cea mai bună armă împotriva virusului”, nefiind concepute pentru „a ne face viaţa mai puţin confortabilă”. Preşedintele ales a încet din start să se distanţeze de discursul lui Donald Trump, care a contestat iniţial eficienţa măştilor.

Totodată, Biden a promis că măsurile de combatere a coronavirusului şi sfaturile oamenilor de ştiinţă vor rămâne strâns legate pe timpul pandemiei.

Potrivit ultimelor estimări, Pfizer şi BioNTech vor produce 50 de milioane de doze de vaccin în 2020 şi până la 1,3 miliarde de doze în 2021, însă companiile vor trebui să se descurce cu o serie de probleme logistice, având în vedere distanţele şi condiţiile de transport.

Statele Unite numără 10.422.026 de infecţii şi 244.449 de decese cauzate de virusul SARS-CoV-2. Până acum, au fost vindecate peste 6,5 milioane de persoane.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO