Business Internaţional

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar urma să debuteze pe 23 iulie 2021

Jocurile Olimpice de la Tokyo ar urma să debuteze pe 23...

Autor: Alexandru Stanila

29.03.2020, 16:24 47

Jocurile Olimpice de la Tokyo, care ar fi trebuit să aibă loc în această vară, au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus, competiţia urmând să debuteze cu un an mai târziu, pe 23 iulie 2021. Este pentru prima oară când Jocurile Olimpice sunt amânate pe timp de pace.

Jocurile Olimpice ar putea debuta pe 23 iulie 2021. Competiţia de la Tokyo a fost amânată din cauza pandemiei de coronavirus, iar japonezii studiază acum cele mai bune variante pentru reprogramare.

Deşi au fost propuse mai multe date, televiziunea de stat japoneză NHK şi New York Times scriu că marea întrecere se va disputa cu exact un an mai târziu faţă de data stabilită iniţial, în intervalul 23 iulie-8 august 2021.

În aceste condiţii, Jocurile Olimpice ar urma să se desfăşoare tot în timpul celei mai călduroase perioade din Tokyo. Pentru a preveni neplăcerile produse de temperaturile ridicate, organizatorii au mutat deja competiţia de maraton la Sapporo şi au luat mai multe măsuri pentru a asigura confortul spectatorilor.

Amânarea Jocurilor Olimpice din acest an a adus o premieră în istoria modernă a competiţiei. Este pentru prima oară când întrecerea nu se dispută în anul stabilit, pe timp de pace.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO