Business Internaţional

Jocul care a creat o ”isterie totală”. În numai două zile deja a depăşit Tinder şi este la un pas să întreacă Twitter. Ce este Pokemon Go, cea mai ”tare” senzaţie a momentului

Jocul care a creat o ”isterie totală”. În numai...

Autor: Lorena Cornea

11.07.2016, 17:54 7257

Pokemon GO, noul joc pe mobil lansat de Nintendo, a devenit una dintre cele mai descărcate aplicaţii din lume, cu milioane de instalări în numai două zile. Aplicaţia are toate şansele să devină una dintre cele mai populare şi chiar să surclaseze Twitter. La doar două zile de la apariţie, aplicaţia era deja instalată pe 5.16% din toate echipamentele Android din Statele Unite, conform datelor publicate de SimilarWeb, comparativ cu aplicaţia de dating Tinder, considerate una dintre cele mai populare descărcări din magazine virtuale, care a fost instalată pe numai 2% din dispozitive. Lansarea oficială la nivel global nu a avut loc încă, iar aplicaţia este disponibilă doar în câteva locaţii.

Cu toţii ne amintim de personajele din desenul animat Pokemon, creat de Game Freak and Creatures şi scos pe piaţă de Nintendo, care a creat vâlvă printre copii încă din 1996. În 2013, Pokemon şi-a lansat ce-a de-a şasea generaţie, iar la începutul lunii iulie a inaugurat noul joc Pokemon, denumit Pokemon GO. Utilizatorii „se angajează” să prindă creaturile şi să le antreneze, tinerii transformând jocul într-un „joc” pe care şi l-au dorit încă de când au văzut primul episod din Pokemon.

Pokemon GO face legătura dintre lumea reală şi lumea virtuală. În toată lumea, numeroase construcţii sau locuri publice au fost marcate drept câmpuri în care pot fi găsiţi pokemonii, iar apoi antrenaţi şi plasaţi în luptă cu cei ai altor utilizatori. Aplicaţia (accesibilă atât de pe Android, cât şi de pe iOS) funcţionează pe acelaşi principiu ca jocurile lansate la început, doar că Pokemon GO îi atribuie un rol în lumea reală utilizatorului şi îl ghidează prin împrejurimi.

Când utilizatorul se apropie de câte o creatură sau de un element al jocului, smartphone-ul vibrează, iar jucătorul poate arunca o „poke-minge” fictivă şi captura un pokemon.  În încercarea de a „captura” o astfel de creatură digitală, Shayla Wiggins a descoperit un cadavru în apropierea Pudului 789 al Autostrăzii Wyoming.

Totuşi, odată cu populariatea, au apărut şi primele moduri în care hoţii profită de utilizatori. Poliţia din SUA a raportat şi că jefuitorii se folosesc de aplicaţie pentru a-şi atrage victimele în locuri izolate, potrivit CNN. „Folosing opţiunea de geolocare a jocului, infractorii au putut determina locul aproximativ al victimelor şi dacă erau însoţite sau nu”, au declarat oficialii. Jocul are o opţiune numită „Ademenire”, care poate fi folosită de utilizatori pentru a atrage pokemoni în mai puţin de 30 de minute, dar hoţii folosesc această opţiune pentru a şti exact unde se află viitoarele victime.

Acţiunile producătorului japonez Nintendo au crescut cu 25% astăzi, în urma succesului generat de lansarea Pokemon Go, care deja a ajuns în topul descărcărilor din magazinele virtuale. Acţiunile companiei au crescut cu 34% în ultimele două zile, cel mai mult din 1983. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO