Business Internaţional

Jeff Bezos redevine cel mai bogat om din lume: Averea lui Elon Musk a scăzut cu peste 15 miliarde de dolari într-o singură zi pe fondul incertitudinilor legate de Bitcoin

Jeff Bezos redevine cel mai bogat om din lume: Averea lui...

Autor: Eduard Ivanovici

23.02.2021, 10:32 1473

Acţiunile Tesla au scăzut cu 8,6% luni, 22 februarie, ştergând astfel 15,2 miliarde de dolari din averea directorului executiv Elon Musk, scrie Bloomberg.

Declinul producătorului de maşini electrice a fost alimentat de ultimele comentarii ale lui Musk, conform cărora preţurile criptomonedelor Bitcoin şi Ether „par destul de ridicate”.

Mesajul a venit la două săptămâni după ce compania a anunţat că a cumpărat Bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari.

Moneda, care a înregistrat un traseu spectaculos în ultimul an, a scăzut marţi pentru a doua zi consecutivă şi a ajuns sub pragul de 50.000 de dolari, schimbări generate pe fondul incertitudinilor privind durabilitatea raliului.

De asemenea, Musk a scris luni pe Twitter că Modelul 3 Standard Range SUV – cea mai ieftină Tesla, cu un preţ de lansare de 35.000 de dolari – ar putea fi valabil „în afara gamei de produse”, anunţând că automobilul va fi scos de pe pagina de vânzări a companiei.

CEO-ul a coborât pe locul doi în Bloomberg Billionaires Index, cu o avere netă de 183,4 miliarde de dolari, de la un maxim de 210 miliarde în ianuarie. Astfel, şeful Amazon Jeff Bezos şi-a recâştigat titlul de cel mai bogat om din lume, în condiţiile în care a ajuns la o avere netă de 186,3 miliarde de dolari.

Bezos a ocupat primul loc al clasamentului timp de trei ani, însă a fost depăşit de Musk pe fondul unui raliu de 794% al acţiunilor Tesla. Cei doi miliardari şi-au schimbat în mod constant locurile din clasamentul Bloomberg în urma fluctuaţiilor raportate de Tesla.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO