Business Internaţional

JBS, cel mai mare furnizor de carne din lume, anunţă că a plătit 11 mil. dolari în Bitcoin pentru a rezolva atacul cibernetic de săptămâna trecută, care a afectat mai multe fabrici din SUA şi Canada

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

10.06.2021, 12:32 260

JBS USA Holdings a plătit 11 milioane de dolari în Bitcoin hackerilor care au închis temporar mai multe fabrici din Statele Unite, locaţii prin intermediul cărora este procesată o cincime din stocul de carne al ţării, a declarat CEO-ului companiei, potrivit The Wall Street Journal.

Plata a fost realizată pentru a proteja fabricile de carne JBS de alte atacuri şi pentru a limita impactul exercitat asupra restaurantelor, magazinelor alimentare şi fermelor care se bazează pe societatea cu sediul în Sao Paulo, spune Andre Nogueira, directorul executiv al diviziei americane din cadrul JBS.

„Este foarte dureros să îi plătim pe infractori, însă am făcut ceea ce trebuia pentru clienţii noştri”, susţine Nogueira, adăugând că plata a fost efectuată după ce majoritatea fabricilor JBS au reînceput să funcţioneze.

JBS este cel mai mare furnizor de carne din lume în funcţie de vânzări,  procesând carne de vită, porc şi pasăre din Australia până în American de Sud şi Europa. În Statele Unite, compania este cel mai mare procesator de carne de vită şi un furnizor de top în ceea ce priveşte carne de vită şi porc.

Atacul ransomware de săptămâna trecută a forţat oprirea operaţiunilor în mai multe fabrici din Canada, Australia şi SUA, unde au fost afectaţi circa trei mii de angajaţi.

Incidentul este ultimul dintr-o serie de atacuri cibernetice îndreptate asupra firmelor cu roluri importante în economia americană, incluzând aici atacul ransomware care a oprit luna trecută reţeaua de combustibili Colonial Pipeline.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO