Business Internaţional

Jay-Z va cumpăra serviciul norvegian de streaming muzical Wimp, pentru 56,2 milioane de dolari

Jay-Z va cumpăra serviciul norvegian de streaming...

Autor: Bogdan Enache

30.01.2015, 18:01 252

Compania Project Panther Bidco, deţinută de Jay-Z, a făcut o ofertă de 464 de milioane de coroane suedeze (circa 56,2 milioane de dolari, n.r.) în numerar pentru achiziţionarea grupului suedez Aspiro AB, al cărui principal activ este serviciul de difuzare de muzică online Wimp.

Oferta de preluare va avea succes în măsura în care grupul media norvegian Schibsted, principalul acţionar al Aspiro Ab cu o participaţie indirectă de 57%, a anunţat că va scoate la vânzare acţiunile sale.

"Schibsted estimează că firma are un poteţial de creştere important. Dar Aspiro are nevoie de un aport de capital important pentru expansiune şi de un proprietar solid şi motivat pentru a putea să se dezvolte şi să concureze pe piaţa mondială a streamingului muzical", a declarat directorul financiar al Schibsted, Trond Berger.

"Panther are resursele financiare adecvate şi un grad ridicat de competenţă în industria muzicală şi cred, deci, că vor fi un proprietar mult mai apt să însoţească Aspiro şi serviciul său avansat de difuzare de muzică în flux continuu pe internet către un nou nivel", a mai spus Berger într-un comunicat.

La sfârşitul trimestrului al treilea din 2014, Wimp avea 512.000 de utilizatori plătitori, mult în urma Spotify care, la mijlocul lui ianuarie, avea peste 15 milioane de abonaţi, din 60 de milioane de utilizatori activi.

Jay-Z, artist, dar şi om de afaceri, pe numele său real Shawn Carter, a cumpărat, anul trecut, brandul de şampanie de lux Armand de Brignac. Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost făcute publice. O sticlă de şampanie Armand de Brignac poate costa până la 300 de dolari.

Jay-Z s-a lansat ca rapper, devenind unul dintre cei mai importanţi producători în industria muzicii hip-hop.

Din 2008 este căsătorit cu Beyonce, iar împreună au o fiică pe nume Blue Ivy. Jay-Z şi Beyonce formează cel mai bogat cuplu din industria muzicală, cu o avere estimată la peste 750 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO