Business Internaţional

Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului conservator aflat la putere în Polonia:Ideea unei Europe cu mai multe viteze este o tentativă de destructurare a Uniunii Europene

 Jaroslaw Kaczynski, liderul partidului conservator aflat...

Autor: Mircea Olteanu

14.03.2017, 07:14 56

"Astăzi, problema unui Uniuni Europene cu mai multe viteze, care este de fapt o destructurare a unităţii sale, devine reală", a afirmat liderul eurosceptic Jaroslaw Kaczynski.

Politicianul a mai spus că realegerea fostului premier polonez Donald Tusk în funcţia de preşedinte al Consiliului European reprezintă o "joie neagră" pentru Uniunea Europeană.

Donald Tusk a fost reales joi după-amiază, în cursul summitului de la Bruxelles, în funcţia de preşedinte al Consiliului European, cu un mandat din iunie 2017 până în noiembrie 2019.

Procuratura din Varşovia a anunţat luni că Tusk a fost convocat la audieri în cadrul anchetei privind incidentul aviatic din anul 2010, soldat cu moartea preşedintelui Lech Kaczynski, fratele liderului PiS.

Jaroslaw Kaczynski a declarat că nu ştia dinainte de chemarea la audieri a lui Tusk, iar acest eveniment nu are nicio legătură cu el.

Guvernul format de partidul Lege şi Justiţie a intrat de mai multe ori în conflict cu Comisia Europeană pentru o serie de probleme, inclusiv statul de drept, primirea imigranţilor şi protecţia mediului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO