Business Internaţional

Japonezii ridică un zid de 15 metri pentru a proteja de tsunami cea mai mare centrală nucleară din lume

Japonezii ridică un zid de 15 metri pentru a proteja de tsunami cea mai mare centrală nucleară din lume

Autor: Radu Racu

22.04.2011, 12:30 186

Tokyo Electric Power Co. (Tepco), cea mai mare companie niponă,care administrează centralele nucleare din Japonia, a anunţat că vaconstrui un zid de 15 metri înălţime pentru a proteja cea mai mareunitate nucleară pe care o deţine de efectele unui potenţialtsunami cum a fost cel din 11 martie, scrie Bloomberg.

Tepco va proteja centrala de la Kashiwazaki Kariwa, înnord-vestul oraşului Tokio, cu un zid de 15 metri pe partea decoastă a centralei. Trei din cele şapte reactoare ale centraleisunt închise, după ce au fost afectate de un cutremur în anul2007.

Unitatea de la Kashiwazaki Kariwa este cea maimare centrală nucleară din lume, după capacitatea electrică.

Tepco se luptă de mai bine de o lună să evite amplificareadezastrului nuclear de la centrala de la Fukushima, după ce untsunami generat de cutremurul de 9 grade produs pe 11 martie ainundat reactoarele centralei. Incidentul de la Fukushima a fostclasificat la aceeaşi intensitate cu cel de la Cernobîl, pescara evenimentelor nucleare şi radiologice(INES).

Guvernul japonez ar putea anunţa săptămâna viitoare un programde sprijin financiar pentru Tepco, care nu presupune naţionalizareaoperatorului centralei nucleare afectată sever de valul tsunamicare a urmat cutremurului devastator din 11 martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO