Business Internaţional

Jane Fraser, prima femeie CEO din istoria marilor giganţi bancari din Statele Unite, şi-a anunţat priorităţile: Ne gândim la mediul virtual şi, bineînţeles, la agenda socială şi de mediu

Jane Fraser, prima femeie CEO din istoria marilor...

Autor: Eduard Ivanovici

30.11.2020, 14:08 178

În septembrie, Jane Fraser a fost numită în funcţia de CEO a gigantului american Citigroup, una dintre cele mai puternice bănci din lume, devenind astfel prima femeie care ocupă o astfel de poziţie.

Născută în Scoţia, Fraser – în vârstă de 53 de ani – are un curriculum vitae de invidiat: diplome oferite de universităţile Cambridge şi Harvard şi funcţii importante la Goldman Sachs şi McKinsey, companii la care a lucrat înainte să se angajeze în cadrul Citigroup în 2004, potrivit Bloomberg.

De-a lungul ultimilor 16 ani, Jane Fraser a lucrat sub trei directori executivi pe măsură ce banca s-a confruntat cu pierderi, planuri de bailout şi strategii de repoziţionare în timpul ultimei crize financiare.

În această perioadă, compania a eliminat zeci de mii de locuri de muncă şi a vândut active pe bancă rulantă, însă următorul CEO spune că experienţa pe care a acumulat-o până acum o va ajuta să gestioneze provocările ulterioare: „Trăim timpuri interesante deoarece coronavirusul a schimbat câteva lucruri, printre care se găseşte clar accelerarea proceselor de digitalizare, industria (de banking) evoluând astfel mai repede decât ne-am fi putut imagina (...) Aşa că ne gândim la mediul virtual şi, bineînţeles, la agenda socială şi de mediu”, a declarat Fraser.

Pe măsură ce se pregăteşte să fie numită în funcţie în luna februarie, Fraser plănuieşte să investească în unele dintre cele mai mari business-uri ale băncii, incluzând aici divizia de administrare a averilor şi serviciile de custodie, care au înregistrat pierderi constante în ultimii ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO