Business Internaţional

Jamie Dimon, CEO-ul JP Morgan Chase, a explodat într-un discurs critic asupra clasei politice

Jamie Dimon, CEO-ul JP Morgan Chase, a explodat într-un...

Autor: Alex Ciutacu

29.07.2017, 15:07 344

Jamie Dimon, CEO-ul JP Morgan Chase, în timpul unui raport trimestrial, s-a dezlănţuit asupra clasei politice într-un discurs legat de nemulţumirile faţă de blocajele din Washington care influneţează creşterea economică şi îi afectează pe oamenii cu venituri mici, potrivit WSJ.

„Începând cu criza economică, de la care au trecut deja opt ani, am crescut de la 1.5% la 2% în ciuda prostiei şi a blocajelor politice. Suntem incapabili să construim poduri, incapabili să construim aeroporturi iar copiii noştri nu mai termină şcoala”, spune Dimon.

Jamie Dimon este unul dintre cei mai influenţi oameni din lume, iar declaraţiile lui au provocat o reacţie în masă după ce a spus că se simte aproape ruşinat pentru că este american, din cauza Washingtonului.

„Am fost în Franţa, am fost în Argentina, Israel şi Irlanda. Ne-am întâlnit cu premierul Chinei şi cu premierul Indiei. Este extraordinar pentru mine să văd că fiecare dintre aceşti oameni înţelege perfect faptul că politicile practice care promovează creşterea business-ului sunt bune pentru cetăţenii unei ţări, pentru piaţa muncii, pentru salarii. Cumva, noi americanii, parcă nu mai înţelegem aceste lucruri”.

Criticile aduse Washingtonului au continuat:„Dacă această administraţie poate face reforme în taxe şi infrastructură, ar trebui să facă şi o reformă a reglementărilor pentru că am devenit cea mai birocratică, confuză şi litigioasă societate de pe această planeta”.

„Este aproape ruşinos să fii un cetăţean american care călătoreşte în jurul lumii şi să asculţi toate prostiile cu care avem de a face în ţara asta. La un moment dat trebuie să ne adunăm şi să facem ceea ce este corect pentru americanul de rând.

Jamie Dimon susţine că este democrat iar câţiva apropiaţi de-ai lui spun că acesta ar putea candida pentru preşedinţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO