Business Internaţional

Jamie Dimon, cel mai longeviv CEO de pe Wall Street se revoltă: „Birocraţia este o boală care omoară inovaţia”

Jamie Dimon, cel mai longeviv CEO de pe Wall Street se...

Autor: Alex Ciutacu

07.04.2018, 10:00 621

În cadrul unei şedinţe JPMorgan Chase, cineva i-a spus lui Jamie Dimon că birocraţia este necesară într-o companie complexă, iar CEO-ul a răbufnit în cadrul unei scrisori către acţionariat, potrivit Bloomberg.

„Asta este o prostie”, a transmis Dimon în cadrul scrisorii, amintind schimbul de replici. „Birocraţia este o boală. Birocraţia pierde tot ce e mai bun din oameni, întârzie deciziile, omoară inovaţia şi este de cele mai multe ori vasul Petri (n.r: vasul utilizat în laboratoare pentru medii de cultură) al politicilor proaste”.

Liderul celei mai mari bănci din Statele Unite a transmis că va porni un războui împotriva birocraţiei în cadrul firmei. Există chiar şi „camere de război”, stabilite de comitetul operaţional anul trecut pentru a găsi o modalitate de a gestiona anumite task-uri, precum înscrierea noilor clienţi şi relaţiile cu furnizorii, fără o birocraţie atât de extinsă precum cea din prezent.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO