Business Internaţional

James Bond devine proprietatea lui Jeff Bezos?

James Bond devine proprietatea lui Jeff Bezos?

Autor: Business Magazin

30.05.2021, 19:19 83

Studioul de film hollywoodian MGM este pe punctul de a fi preluat de către Amazon, suma vehiculată pentru această tranzacţie fiind de aproximativ 9 miliarde de dolari, potrivit presei internaţionale.

MGM este cunoscut mai ales pentru francizele James Bond şi Rocky, acesta fiind unul dintre puţinele studiouri hollywoodiene care nu a fost deja asimilat de alte fuziuni şi achiziţii din industria media.

Compania s-a listat spre vânzare în decembrie şi a fost în discuţii legate de vânzare de mai multe ori în ultimii ani. În ianuarie anul trecut s-a angajat în discuţii preliminare cu Netflix şi Apple, printre alţii, dar preţul a fost prea prohibitiv pentru finalizarea tranzacţiilor.

Războaiele streamingului continuă însă să alimenteze o inflaţie uriaşă şi companiile din domeniu sunt dispuse să plătească pentru conţinutul premium, cu garanţia de a atrage milioane de utilizatori. Francizele globale premium sunt puţine, prin urmare, valoarea acestora este în creştere.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro


.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO