Business Internaţional

Ivanka Trump, fiica preşedintelui SUA, locuieşte cu chirie într-o casă din Washington pentru care plăteşte doar 15.000 de dolari pe lună. Motivele din spatele acestei sume

Ivanka Trump, fiica preşedintelui SUA, locuieşte cu...

Autor: Corina Zamfir

09.04.2017, 08:45 3896

Ivanka Trump, fiica preşedintelui SUA, şi soţul ei, Jared Kushner, locuiesc cu chirie într-o casă în cartierul Kalorama din Washington. Cei doi plătesc doar 15.000 de dolari chirie pe lună, scrie The Wall Street Journal, citat de Business Insider.

Casa îi aparţine miliardarul Andrónico Luksic, care a cumpărat-o în luna decembrie a anului trecut în schimbul sumei de 5,5 milioane de dolari.

Joshua Adler, expert imobiliar, a spus pentru WSJ că suma plătită pe chirie (15.000 de dolari) - care reprezintă aproximativ 2,5% din valoarea casei, după plătirea taxelor şi asigurărilor - este „o investiţie teribilă“ pentru Luksic.

Cu toate acestea, Jim Bell, un imobiliar profesionist de la TTR Sotheby, consideră că suma este în concordanţă cu dimensiunea şi locaţia unde este amplasată casa.

Andrónico Luksic este şi proprietarul unui conglomerat minier - Antofagasta PLC şi filiala sa, Twin Metals Minnesota LLC - care se află în conflict cu guvernul SUA în privinţa unui depozit de minerale care valorează miliarde de dolari.

Dorinţa companiei de a construi o mină în Minnesota a fost blocată de autoritatile de reglementare federale din administraţia Obama din cauza preocuparilor legate de mediu. Mina se afla în apropierea unei zone pustii, dar protejată.

În septembrie, Twin Metals a dat în judecată guvernul federal pentru a reînnoi contractele de leasing ale companiei pentru rezervele de cupru şi nichel din zonă, care sunt estimate a fi în valoare de 40 de miliarde dolari. Cu toate acestea, cererea companiei a fost respinsă în decembrie.

Twin Metals a cerut administraţiei Trump să inverseze decizia instanţei şi a cheltuit 160.000 de dolari, făcând lobby guvernului federal.

Kalorama este cartierul în care locuieşte şi familia Obama după ce Barack Obama a parasite Biroul Oval.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO