Business Internaţional

Italia, Belgia şi Olanda blochează zborurile cu Regatul Unit. Urmează Germania şi Franţa

Italia, Belgia şi Olanda blochează zborurile cu Regatul...

Autor: Andreea Tobias

20.12.2020, 15:35 39

Italia, Belgia şi Olanda blochează zborurile cu Regatul Unit, iar Germania şi Franţa se pregătesc să facă acelaşi lucru, din cauza temerilor legate de noua tulpină Covid-19 din sud-estul Angliei.

„Marea Britanie a dat alarma cu privire la o nouă formă de Covid care ar fi rezultatul unei mutaţii a virusului. Guvernul are datoria de a-şi proteja cetăţenii, din acest motiv, după ce am notificat guvernul britanic, suntem pe punctul de a semna dispoziţia de suspendare a zborurilor cu Marea Britanie”, a anunţat ministrul de externe italian, Luigi di Maio, conform Corriere della Sera.

Măsura autorităţilor olandeze - în vigoare de duminică până cel puţin 1 ianuarie - a fost luată după ce autorităţile au confirmat că au izolat cel puţin un caz din aceeaşi tulpină Covid pe teritoriul Olandei, care a determinat o parte din Marea Britanie să revină la restricţii severe.

După decizia Olandei, a Belgiei (care a decis, de asemenea, să blocheze transferurile feroviare care sosesc din Marea Britanie prin Franţa) şi Italia, acum Germania - potrivit unor surse guvernamentale citate de agenţia Reuters - se pregăteşte să suspende zborurile din Regatul Unit şi Africa de Sud. Franţa are în vedere, de asemenea, blocarea trenurilor şi a avioanelor.

Potrivit Telegraph, Maria Van Kerkhove, directoarea departamentului tehnic de combatere a pandemiei de COVID-19 din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a declarat pentru BBC că „tulpina a fost identificată deja şi în Danemarca şi Australia”.

În acest moment, zborurile între Marea Britanie şi Italia nu au fost restricţionate. Mai multe curse vor ajunge duminică în Lombardia, alte 8 în Lazio şi 4 în Veneto.

Între timp, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a informat că este în „contact strâns” cu autorităţile britanice. Potrivit OMS, Marea Britanie a transmis informaţii din studiile în curs privind mutaţia şi OMS va ţine la curent statele membre şi publicul „pe măsură ce va afla mai multe despre caracteristicile acestei variante de virus şi despre orice implicaţii”.

Peste 1.000 de cazuri asociate unei noi tulpini au fost identificate în Marea Britanie, mai ales în partea de sud a ţării, unde mutaţia ar putea avea legătură cu creşterea numărului cazurilor de COVID-19, spunea ministrul britanic al sănătăţii, Matt Hancock, potrivit Reuters.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO