Business Internaţional

Italia anunţă o nouă serie de măsuri de controlare a virusului: Autorităţile au interzis petrecerile şi au redus programul de funcţionare al barurilor şi restaurantelor

Italia anunţă o nouă serie de măsuri de controlare a...

Autor: Eduard Ivanovici

13.10.2020, 18:01 119

Autorităţile italiene au anunţat o nouă serie de restricţii menite să controleze răspândirea coronavirusului , transmite thelocal.it.

Prim-ministrul Giuseppe Conte a declarat luni că va semna un nou set de reguli pentru a gestiona criza provocată de coronavirus pe teritoriul ţării. Noile măsuri sunt mai stricte decât se plănuia săptămâna trecută.

Astfel, decretul semnat de premier va sta în picioare 30 de zile şi va interzice petrecerile atât din exterior cât şi din interior, iar numărul persoanelor invitate la domiciliu va fi limitat la şase. În plus, barurile şi restaurantele nu vor putea să servească clienţii aflaţi în picioare după ora 21.

De asemenea, perioada obligatorie de carantină va fi redusă de la 14 la 10 zile pentru cazurile asimptomatice.

Italia, prima ţară europeană care a simţit efectele pandemiei de coronavirus, a raportat ieri peste 4.600 de cazuri, număr asemănător perioadei de la începutul crizei. Bilanţul total ajunge astăzi la 359.569 de infecţii şi 36.205 de decese cauzate de COVID-19, potrivit Worldometers.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO