Business Internaţional

Irlanda, aruncată la gunoi? Moody's ar putea retrograda ţara la "junk"

Irlanda, aruncată la gunoi? Moody's ar putea retrograda ţara la "junk"

Autor: Adrian Voicu

06.07.2011, 19:17 591

Ratingul Irlandei ar putea fi următorul pe listă care ar puteafi redus la junk de către firma de rating financiar Moody's, suntde părere analiştii intervievaţi de Bloomberg.

Moody's, care a redus ratingul Portugaliei la Ba2 de la Baa1, aredus ratingul de credit al Irlandei la cel mai scăzut rating deinvestiţii, Baa3, cu perspectivă negativă.

Ratingul Portugaliei a fost redus de compania de rating, aceastadin urmă considerând că ţara nu ar putea să se întoarcă pe pieţelefinanciare externe în a doua jumătate a anului 2013.

Irlanda deja nu mai are acces pe pieţele externe din septembrie2010, dobânda pentru obligaţiunile emise de statul irlandez pe 10ani urcând astăzit la 12,44%, nivel record pentru o ţară din zonaeuro.

Reducerea ratingului Portugaliei a scos în evidenţă "riscurilede contagiune" pentru Irlanda, a anunţat astăzi GoodbodyStockbrokers. Conform Moody's implicarea investitorilor în salvareaGreciei face tot mai probabilă nevoia ca UE să ceară într-un finalcreditorilor să contribuie şi la salvarea Portugaliei.

Portugalia a devenit a doua ţară din zona euro care care a rămasfără rating de investiţie după Grecia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO