Business Internaţional

Irina Begu s-a calificat pe tabloul principal al turneului de la Roma

Irina Begu s-a calificat pe tabloul principal al...

Autor: Departamentul Sport

12.05.2019, 14:10 56

Jucătoarea română de tenis Irina Begu, locul 96 WTA, a reuşit accederea pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la Roma, după ce a învins-o pe Monica Puig, scor 6-2, 6-4, în ultimul tur al calificărilor. 

Meciul a durat aproximativ o oră şi 30 de minute.

Irina Begu a fost singura româncă prezentă în calificările de la Roma, România având două reprezentante direct pe tabloul principal de la Internazionale BNL d'Italia, respectiv pe Simona Halep şi pe Mihaela Buzărnescu.

Simona Halep va debuta direct în turul doi, împotriva unei sportive din Cehia, iar în sferturi are mari şanse să înfrunte o americancă. La fel ca şi la Madrid, constănţeanca a fost distribuită pe jumătatea de tablou dominată de Naomi Osaka, cele două fiind programate a se înfrunta în semifinale, reprezentantele Cehiei, Petra Kvitova şi Karolina Plsikova, favorite 2 şi 4, fiind pe jumătatea inferioară.

Finalistă la ultimele două ediţii ale turneului de la Roma, Simona Halep este a treia favorită a tabloului, chiar dacă de luni este pe locul doi mondial. Eleva lui Daniel Dobre va juca primul meci în capitala Italiei împotriva învingătoarei partidei dintre Marketa Vondrousova (42 WTA, care recent a învins-o pe Simona în optimi la Indian Wells) şi Barbora Strycova (40 WTA, învinsă de Simona în acelaşi turneu de la Indian Wells, în turul doi).

Siniakova şi Kasatkina sunt cele două jucătoare care ar putea emite pretenţii în faţa lui Qiang Wang pentru a ajunge la un duel în optimi cu Simona Halep.

Surorile Williams, aflate la Roma la prima competiţie pe zgură în 2019, au fost distribuite amândouă pe sfertul Simonei, cele două fiind proiectate pentru a se înfrunta în turul secund, într-un derby-şoc al rundei. Sloane Stephens, cap de serie 7, se află pe aceeaşi optime de tablou care va da adversara din sferturi a Simonei Halep.

Tot pe jumătatea superioară de tablou, Mihaela Buzărnescu, locul 31 în clasamentul mondial, are parte de un meci de deschidere complicat, împotriva letonei Jelena Ostapenko, aflată cu două poziţii mai sus în ierarhia WTA. Bucureşteanca este în căutarea primei sale victorii în capitala Italiei, după ce, în 2018, la prima sa prezenţă pe tabloul principal, a fost învinsă în minimum de seturi de Shuai Zhang. Buzărnescu şi Ostapenko s-au înfruntat deja în 2019, dar pe altă suprafaţă - hard, la Doha, letona impunându-se cu 6-1, 4-6, 6-2, bilanţul general fiindu-i şi el favorabil Jelenei, 2-1.

Secţiunea de tablou pe care a ajuns Buzărnescu este, în general, aglomerată. Dacă va trece de campioana din 2017 de la Roland Garros, în turul doi se conturează un duel cu învingătoarea partidei dintre Julia Goerges (favorită 16) şi incomoda Su-Wei Hsieh, pentru turul trei fiind posibil un duel cu Naomi Osaka.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO