Business Internaţional

Iranul stinge lumina pentru criptomonede: Ţara a interzis oficial minarea de Bitcoin după ce mai multe oraşe s-au confruntat cu crize ale reţelelor de electricitate

Iranul stinge lumina pentru criptomonede: Ţara a...

Autor: Iulian Tenchiu

27.05.2021, 10:46 2567

Guvernul iranian a interzis în mod oficial minarea după Bitcoin şi alte criptomonede, pentru că procesul a afectat reţelele electrice din mai multe oraşe mari, producând pene de masive de curent, scrie CNBC.

Teheranul, capitala statului iranian, dar şi alte oraşe s-au confruntat în ultimele luni cu o criză a reţelei electrice care funcţiona cu dificultate .Oficiali dau vina pe seceta care a afectat centralele hidroelectrice, dar şi pe cripto-mineri.

O mare parte din energia consumată este atribuită procesului de minare al Bitcoin, realizat în mod ilegal sau fără a avea o licenţă, potrivit guvernului iranian.

La începutul anului, autorităţile iraninene au confiscat aproape 50.000 de maşinării folosite pentru minare, care foloseau electricitate subvenţionată ilegal. Cripto-minerii consumau aproximativ 95 de megawaţi pe oră, plătind însă taxe foarte mici către stat.

Potrivit statisticilor, iranienii au minat 4,5% din tot Bitcoin-ul existent la nivel global, fapt ce aduce Iranul în topul ţărilor care pratică această activitate.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO