Business Internaţional

Iranul respinge acuzaţiile SUA că furnizează armament rebelilor huthi din Yemen

Iranul respinge acuzaţiile SUA că furnizează armament...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

20.12.2017, 15:42 41

Un purtător de cuvânt al ministerului iranian de Externe a precizat că "nu există nicio conexiune privind armamentul cu Yemen", iar Teheranul "este vizat de o blocadă şi o astfel de posibilitate oricum nu poate exista".

"Ţara este suficient de curajoasă să anunţe astfel de acţiuni şi politici în Yemen, dacă ar exista vreuna. Armele folosite de către yemeniţi azi sunt rămase de la guvernele precedente. Putem vedea astăzi că, pentru a se apăra de încălcări şi atacuri constante, Yemenul începe producţia domestică de echipamente ... şi este un lucru natural", a spus Bahram Qasemi.

Ulterior, ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a catalogat acuzaţiile lansate de către ambasadorul Statelor Unite la ONU, Nikki Haley, drept "provocatoare, cu rea intenţie şi periculoase" şi a precizat că va aborda subiectul în întrunirile viitoare ale ONU.

"Prin intermediul acestor acuzaţii, încearcă să-şi mascheze susţinerea pentru bombardarea yemeniţilor nevinovaţi", a spus Zarif.

Nikki Haley a declarat că racheta lansată marţi de rebelii huthi din Yemen înspre capitala saudită prezintă "toate semnele distinctive" ale atacurilor precedente cu arme furnizate de Iran.

Forţele aeriene ale Arabiei Saudite au interceptat, marţi, o rachetă balistică lansată în direcţia capitalei Riad de către rebelii huthi din Yemen. Nu au fost raportate daune materiale sau victime, iar racheta ar fi vizat palatul regal Yamama, unde liderii saudiţi participau la o întrunire în acel moment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO