Business Internaţional

Investitorul miliardar Warren Buffett vede dispărând majoritatea ziarelor print din SUA

Investitorul miliardar Warren Buffett vede dispărând...

Autor: Bogdan Cojocaru

25.04.2019, 00:00 109

Warren Buffett, omul din spatele unui imperiu media-print care include Buffalo News şi Omaha World-Herald, crede că majoritatea ziarelor americane nu se vor putea salva, scrie Bloomberg. Declinul veniturilor din publicitate a redus treptat industria ziarelor „de la monopol la franciză la doar competitivă“, a declarat directorul executiv al companiei Berkshire Hathaway Inc. într-un interviu acordat Yahoo Finance.

Acum, majoritatea ziarelor sunt „condamnate“. „Lumea s-a schimbat foarte mult“, a spus Buffett. Perspectiva sumbra reflectă remarcile lui Buffett de la reuniunea anuală a acţionarilor de anul trecut, când a deplâns situaţia industriei ziarelor. BH Media a Berkshire, care deţine ziare în toată America, şi-a redus personalul pentru a face faţă scăderii veniturilor din publicitate. Buffett, în vârstă de 88 de ani, a explicat că cititorii au căutat ziarele când acestea erau înţesate cu anunţuri despre vânzări diverse, locuri de muncă şi închirieri de apartamente.

Însă platforma Craigslist şi alte site-uri de pe internet au preluat acest rol. În 2016, veniturile din publicitate ale industriei ziarelor au reprezentat doar o treime din nivelul de dinainte cu un deceniu, ajungând de la 49 miliarde de dolari la 18 miliarde de dolari, potrivit Centrului de Cercetare Pew.  Nu toate ziarele sunt sortite morţii. New York Times, Washington Post şi Wall Street Journal vor supravieţui, a spus Buffett. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO