Business Internaţional

Investitorii vânează următorul star din Silicon Valley care se îndreaptă spre bursă: Airbnb ajunge la o evaluare de 42 miliarde dolari înainte de listare

Investitorii vânează următorul star din Silicon Valley...

Autor: Alex Ciutacu

10.11.2019, 10:02 64

Compania de închirieri pe termen scurt Airbnb este evaluată la 42 miliarde dolari de investitori privaţi care încearcă să îşi asigure participaţii indirecte înainte ca populara platformă să se listeze la bursă în 2020, potrivit FT.

Fondurile de tip venture capital din Silicon Valley şi brokerii din piaţa privată precum EquityZen au creat zeci de vehicule de investiţii prin care deţin capital în platforma de închirieri. Aceste vehicule de investiţii sunt cunoscute drept Special Purpose Vehicule (SPV), şi reprezintă o subsidiară specială creată de compania-mamă pentru a izola riscul financiar. Statutul de companie separată din punct de vedere legal îi asigură independenţa chiar şi în cazul în care compania-mamă dă faliment.

Investitorii din aceste vehicule nu deţin participaţii financiare directe în companie, dar şi-au asigurat dreptul de a putea cumpăra în cazul unui IPO (Initial Public Offering) sau a unei vânzări.

„Este senzaţia zilei, şi toată lumea vrea să se bage”, spune Bart Mallon, avocat în cadrul firmei Cole-Frieman & Mallon, discutând despre SPV-uri.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO