Business Internaţional

Investitorii japonezi au cumpărat obligaţiuni guvernamentale din Regatul Unit într-un ritm record la începutul lui 2021, de vreme ce dispariţia Brexit-ului a eliminat o barieră în ceea ce priveşte investiţiile în activele britanice

Economia britanică a scăzut cu 9,9% anul trecut, cel mai grav declin din ultimele trei secole

Economia britanică a scăzut cu 9,9% anul trecut, cel mai grav declin din ultimele trei secole

Autor: Eduard Ivanovici

12.03.2021, 13:47 233

Investitorii japonezi au cumpărat obligaţiuni guvernamentale din Regatul Unit într-un ritm record la începutul anului, în contextul în care dispariţia riscurilor generate procesul de părăsire a Uniunii Europene a eliminat o barieră în ceea ce priveşte investiţiile în activele britanice, notează Financial Times.

Datele Ministerului Finanţelor din arhipelagul nipon arată că investitorii au cumpărat obligaţiuni de stat din Marea Britanie în valoare de 714 mld. yeni ( 5 mld. lire) în ianuarie, cel mai ridicat rezultat lunar din cadrul arhivelor Bloomberg, ce datează din 2005.

Frenezia reflectă faptul că managerii de investiţii au continuat să obţină obligaţiuni guvernamentale din Marea Britanie odată ce a fost încheiat acordul UE-UK din ajunul Crăciunului, după ce evitaseră titlurile de stat în timpul Brexit-ului din cauza fricilor privind mişcările bruşte ale lirei sterline.

Regatul Unit a pierdut din cota de piaţă pe care o înregistrează în SUA, Germania şi China pe fondul haosului general la nivelul comerţului internaţional, Brexit-ului şi nivelului redus de productivitate, conform unui raport realizat de Lloyds Banking Group Centre for Business Prosperity.

„Ţara trece printr-o recuperare mai înceată”, reiese din raport. Între 2017 şi 2019, Marea Britanie a mărit nivelul de exporturi către Germania cu 8,5%, mai puţin decât creşterile atinse de Italia (12%), Olanda (14%), Spania (20%) şi Statele Unite (24%).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO