Business Internaţional

Investitorii din Arabia Saudită pariază pe sănătate: Start-up-ul britanic Babylon este evaluat la 2 milarde de dolari în urma unei runde de finanţare în valoare de jumătate de milard de dolari

Investitorii din Arabia Saudită pariază pe sănătate:...

Autor: Iulian Tenchiu

11.08.2019, 16:41 184

Start-up-ul britanic Babylon a dezvoltat un program de inteligenţă artificială care se ocupă de consultaţiile pacienţilor. Compania a fost finanţată de investitorii arabi cu 500 mil. dolari, iar în urma acestei runde de finanţare, compania a fost evaluată la 2 mld. dolari, scrie CNBC.

Potrivit reprezentanţilor Babylon, compania ar fi obţinut deja 450 mil. de dolari în urma investiţiilor, urmând să obţină restul de 50 mil. în viitorul apropiat. Start-up-ul este cunoscut pentru colaborarea sa cu Serviciul Naţional de Sănătate al Marii Britanii.

În 2018, Babylon a fost ţinta criticilor venite din partea medicilor profesionişti, care atrăgeau atenţia că un software de inteligenţă artificială nu ar putea diagnostica afecţiunile medicale cu aceeaşi precizie cu care o face un medic. Cu toate acestea, chatbot-ul companiei a obţinut un punctaj peste medie la un examen practic destinat medicilor.

„Această investiţie ne va permite să ne mărim numărul de pacienţi la nivel global. Avem un drum lung de parcus şi încă mai avem multe de oferit. Am observat o cerere importantă venită din partea partenerilor din SUA şi China. Trebuie să adaptăm soluţiile oferite pentru a răspunde nevoilor şi culturii fiecărei ţări”, a declarat Ali Parsa, CEO-ul companiei britanice Babylon.

Compania britanică este una dintre numeroasele business-uri care caută să provoace o revoluţie în industria de sănătate, iar potenţialii săi rivali sunt giganţi precum Apple şi Amazon, care caută să se alăture trendului. Potrivit analizelor companiei americane de consultanţă şi audit financiar, Delloite, cheltuielile globale pentru domeniul de healtchare se vor majora la 10 trilioane de dolari până în 2022.

În urma infuziei de capital Babilon a reuşit să câştige râvnitul statut de unicorn, adică a reuşit să devină o companie privată care valorează un miliard de dolari sau chiar mai mult. Potrivit reprezentanţilor Babylon, capitalul acumulat va fi utilizat pentru extinderea business-ului în Asia şi SUA, dar şi pentru crearea unor produse menite să vindece afecţiunile cronice ale pacienţilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO