Business Internaţional

Investiţiile poloneze sunt primite cu braţele deschise de Maroc

Investiţiile poloneze sunt primite cu braţele deschise...

Autor: Catalina Apostoiu

21.01.2021, 00:05 341

Reprezentanţi ai patru companii din Polonia au semnat recent declaraţii de interes privitor la investiţii în diverse sectoare în provinciile sudice ale Marocului, scrie Polandin.

În decurs de patru ani, ţările Uniunii Europene au trecut de la o ambivalenţă cu privire la cât de multă atenţie ar trebui să acorde Africii la transformarea acesteia într-un punct de maxim interes. În această reorientare mai puternică spre Africa, europenii se gândesc la influenţa globală în creştere a Moscovei şi Beijingului, dar şi la eforturile din ce în ce mai agresive ale Rusiei de a clădi legături militare şi de securitate cu ţări africane. Polonia a intrat hotărât pe această scenă.

„Un număr de diverse companii poloneze s-au declarat pregătite să investească în Maroc, în provinciile de sud ale Regatului“, a anunţat televiziunea publică a ţării Al-Oula.

„Luni la rând, ambasada Regatului în Varşovia a lucrat la analizarea şi încurajarea semnării de acorduri de business cu companii poloneze pentru investiţii în Maroc“.

Una din companiile poloneze interesate să investească în provinciile din sud este EV Charge, un producător de soluţii de încărcare inovatoare pentru maşinile electrice. CEO-ul acesteia, Piotr Gapanowicz, a declarat că produsul său de bază Combocharger, are un design innovator, considerându-l drept „o bună soluţie pentru condiţiile din sudul Marocului şi Africa“.

Alte companii care au semnat declaraţii de interes sunt EMER, o companie specializată în industria procesatoare, Ogniochron, un producător de echipamente pentru stingere incendii şi salvare, şi RJ & Partners, o firmă de avocatură.
Abederrahim Atmoun, ambasador al Marocului, a discutat şi cu Ryszard Wtorkowski, CEO al companiei poloneze LUG, producător de soluţii profesionale de iluminat.

Compania are peste 600 de angajaţi în Polonia şi desfăşoară deja operaţiuni în Dubai, Paris, Londra, fiind de asemenea prezentă în Argentina şi Brazilia.

Wtorkowski a indicat că Marocul şi în special provinciile sale sudice dispun de un potenţial uriaş, în special prin prisma proiectelor de infrastructură, industriale şi imobiliare aflate în curs de desfăşurare şi incluse în ambiţiosul plan de dezvoltare a provinciilor.
Compania, care doreşte să se dezvolte în Afica, crede că graţie stabilităţii politice şi poziţiei sale geografice, Marocul reprezintă o alegere ideală pentru extinderea pe piaţa africană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO