Business Internaţional

Investiţia zilei: Angry Birds, un joc preferat de Liviu Dragnea, se listează pe bursă. Compania valora 9 miliarde de dolari în 2012

 Investiţia zilei: Angry Birds, un joc preferat de Liviu...

Autor: Ştefan Stan

05.09.2017, 17:41 1545

Rovio Entertainment, producătorul celebrului joc Angry Birds, plănuieşte să se listeze la bursă, după ce tranziţia către filme şi alte produse a dus la creşterea puternică a business-ului, scrie Financial Times.

Producătorul finlandez de jocuri nu a anunţat vreo cifră pe care o ţinteşte prin listare, dar a spus marţi că va vinde 30 de milioane de euro din acţiuni.

Acţionarii existenţi, inclusiv Kaj Hed, acţionarul majoritar, care deţine aproximativ 70% din business, fiind şi tatăl co-fondatorului şi fostului CEO Mikael Hed, vor vinde o parte din activele lor.

Când compania era la popularitate maximă, în 2012, analiştii au cotat valoarea firmei la 9 miliarde de dolari.

”Nu comentăm în legătură cu potenţiala evaluare. Ceea ce spunem este că plănuim o listare, aceasta este ţinta pe care n-o asumăm azi”, a spus şeful companiei, Kati Levoranta. 

Liviu Dragnea, preşedintele PDS, a declarat în urmă cu câteva săptămâni că Angry Birds este unul dintre jocurile lui preferate. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO