Business Internaţional

O nouă investigaţie a presei străine aruncă petrol pe foc: Donald Trump câştiga 200.000 de dolari pe an la vârsta de 3 ani, a devenit milionar până la 8 ani, şi a primit de la tatăl său peste 413 milioane de dolari, nu doar împrumutul de 1 milion de dolari cu care se lăuda

O nouă investigaţie a presei străine aruncă petrol pe...
03.10.2018, 10:32 1166

Preşedintele american Donald Trump şi-a făcut averea în mare parte datorită tatălui său, fiind primită ”de-a gata”, potrivit unei investigaţii din SUA asupra modului în care tatăl lui Trump şi-a transmis banii mai departe moştenitorului său, scrie Daily Mail.

Un nou val de documente, care cuprind inclusiv declaraţiile fiscale ale lui Fred Trump, tatăl lui Donald Trump, arată eforturile repetate ale tatălui de a-şi îmbogăţi fiul în moduri care ridică multe semne de întrebare. Multe dintre transferurile de bani şi proprietăţi au fost făcute în secret, deseori folosindu-se de breşe legale, care l-au scăpat pe Donald Trump şi pe fraţii săi de sute de milioane de dolari pe care ar fi trebuit să-i plătească statului, potrivit New York Times.

Printre documentele care au ieşit la iveală în cadrul investigaţiei se numără şi documente secrete bancare şi declaraţii ficsale care nu au văzut lumina zilei, care ar putea oferi Democraţilor în sfârşit un pretext suficient de puternic pentru a-l obliga pe Trump să îşi facă publică situaţia financiară. 

Potrivit unei declaraţii fiscale din 1995 a lui Fred Trump, Donald Trump şi fraţii lui ar fi primit 25 de complexe rezidenţiale cu 6988 de apartamente, care valorau 41 de milioane de dolari. La mai puţin de un deceniu după, în 2004, băncile le evaluau la 900 de milioane de dolari.  Prin astfel de tehnici Trump ar fi primit de la tatăl său 413 milioane de dolari, pentru care a reuşit să evite să plătească taxe. 

Potrivit investigaţiei, la 3 ani Trump deja câştiga 200.000 de dolari pe an şi a devenit milionar la vârsta de 8 ani. Până când a terminat facultatea, Trump câştiga 1 milion de dolari pe an, iar această sumă a crescut la 5 milioane de dolari pe an până a ajuns la 40 de ani. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO