Business Internaţional

Intruziunea companiilor în viaţa personală a angajaţilor: Gigantul japonez Nomura le cere angajaţilor să nu mai fumeze în timpul programului, chiar dacă lucrează de acasă

Intruziunea companiilor în viaţa personală a...

Autor: Alex Ciutacu

01.09.2021, 13:46 2986

Gigantul financiar Nomura Holdings din Japonia le cere angajaţilor să nu mai fumeze în timpul orelor de program, chiar dacă aceştia lucrează de acasă, potrivit Bloomberg.

Cea mai mare companie japoneză de brokeraj le-a trimis o notă internă angajaţilor în care explică noua politică a firmei, care va intra în vigoare în luna octombrie, a declarat Yoshitaka Otsu, purtătorul de cuvânt al Nomura, pentru publicaţia americană.

Totodată, Nomura va închide toate spaţiile de fumat din sediile firmei până la finalul lunii decembrie.

În contextul intruziunii companiei în viaţa personală a angajaţilor, regulile se vor baza pe încredere şi nu includ pedepse.

Compania nu plănuieşte să monitorizeze dacă angajaţii care lucrează din propriile lor locuinţe fumează sau nu în timpul programului.

Gigantul susţine că introduce aceste reguli pentru a asigura un mediu de lucru favorabil, pentru a preveni fumatul pasiv şi pentru a promova sănătatea în rândul angajaţilor, a explicat compania într-o declaraţie separată lansată miercuri.

Mutarea Nomura este doar cea mai recentă acţiune a unei companii japoneze pentru a combate riscul asociat fumatului de ţigări sau ţigarete.

Circa doi din zece fumători au declarat că a crescut numărul de ţigări consumate pe fondul muncii de la distanţă, potrivit unui sondaj realizat în luna martie de Centrul Naţional Împotriva Cancerului din Japonia.

Nomura vrea să reducă fumatul în rândul angajaţilor la 12% în 2025, în comparaţie cu o rată de 20% în martie 2020. Casa de brokeraj oferă ajutor financiar angajaţilor care vor să se lase de fumat încă din 2017, a explicat Otsu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO