Business Internaţional

Într-o piaţă marcată de o ofertă excesivă şi preţuri aflate în continuă scădere, vânzările de locuinţe din Dubai ating maximul ultimilor opt ani. Volumele de tranzacţionare din S1/2021 cresc cu circa 50% faţă de 2019

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

24.08.2021, 14:21 2565

Tranzacţiile rezidenţiale din Dubai au urcat la cel mai ridicat nivel din 2013 în primul semestru al anului, în condiţiile în care oamenii şi-au căutat locuinţe mai mari, alimentând astfel preţurile dintr-o piaţă paralizată de oferta excesivă a ultimilor ani, notează Bloomberg.

În medie, preţurile caselor au crescut cu 2,8% în perioada ianuarie-iunie, conform companiei de consultanţă imobiliară CBRE.

„Având în vedere cererea puternică care stă la baza pieţei, am văzut cum s-a îmbunătăţit considerabil performanţa înregistrată de preţuri”, spune Taimur Khan, şeful diviziei de cercetare al CBRE.

Volumele de tranzacţionare au crescut în S1/2021 cu 69,2% şi 46,4% prin comparaţie cu perioadele similare din 2020 şi, respectiv, 2019. Totodată, vârful de gamă al pieţei imobiliare a înregistrat o creştere semnificativă, generând astfel o majorare considerabilă a preţurilor.

Astfel, segmentul premium a fost alimentat de europenii bogaţi care au plănuit să evite perioadele de carantină şi de persoanele care au vrut să se vaccineze din timp împotriva coronavirusului.

De altfel, domeniul imobiliar a continuat să fiarbă la nivel mondial de-a lungul ultimelor săptămâni, evaluările crescând în cel mai ridicat ritm din 2006 încoace, iar creşterile anuale de preţ s-au majorat cu peste 10%, potrivit grupului de consultanţă Knight Frank.

Anul acesta, HSBC Holdings a declarat că nivelul tot mai mare al cererii pentru locuinţe mari va stimula piaţa imobiliară din Dubai, în mod similar cu analiştii băncii americane Morgan Stanley care se aşteaptă ca raliul să dureze „timp de câţiva ani”.

În Dubai, oferta excesivă a ţinut în şah creşterile de preţ, însă 2021 a marcat cel mai scăzut număr de locuinţe noi din ultimii nouă ani.

Cea mai scumpă piaţă imobiliară din lume nu se mai opreşte din crescut: Cererea continuă să depăşească oferta, iar valoarea medie a unei proprietăţi depăşeşte 1,2 milioane de dolari

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO