Business Internaţional

Într-o singură zi, Apple a pierdut 180 de miliarde de dolari din valoarea de piaţă, cea mai mare scădere pe care a înregistrat-o vreodată o companie

Într-o singură zi, Apple a pierdut 180 de miliarde de...

Autor: Eduard Ivanovici

04.09.2020, 13:18 1288

În contextul în care investitorii continuă să vândă acţiuni din tehnologie pentru a marca din profituri, Apple a scăzut cu 8% în timpul şedinţei de tranzacţionare de joi, 3 septembrie, potrivit MarketWatch.

Astfel, valoarea de piaţă a înregistrat un declin de 180 de miliarde de dolari, ceea ce reprezintă cea mai mare scădere pe care a raportat-o vreodată o companie. Totuşi, capitalizarea continuă să depăşească 2.000 de miliarde de dolari, Apple devenind în urmă cu o săptămână prima firmă din Statele Unite care a depăşit o astfel de barieră.

Ultimul record îi aparţine producătorului de automobile Volkswagen, care a înregistrat într-o singură zi din 2008 o pierdere de 143 de miliarde de dolari.

Ieri, indicii S&P 500 şi Nasdaq au scăzut la deschiderea şedinţei de tranzacţionare cu 3,4% şi, respectiv, 5%. Între timp, Dow Jones s-a depreciat cu 2,6%. De asemenea, acţiunile Microsoft au suferit un declin de 6%, Google a scăzut cu aproximativ 5%, iar Amazon şi Tesla au înregistrat scăderi de 4,6% şi, respectiv, 9%.

Miercuri, capitalizarea de piaţă a Apple a reuşit să depăşească întreaga valoare a indicelui FTSE 100 a bursei de la Londra.

„FTSE este un dinozaur, plin de stocuri vechi şi greoaie care oferă puţine perspective de creştere, însă este un indicator bun pentru economia globală, despre care ştim că este la pământ”, spune Neil Wilson – analist pentru Markets.com.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO