Business Internaţional

Inter Milano, unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal din Europa, riscă să fie prins în problemele proprietarilor chinezi, care ar putea vinde o participaţie de 70% pentru a reduce nivelul de datorii din cadrul companiei

Inter Milano, unul dintre cele mai mari cluburi de fotbal...

Autor: Eduard Ivanovici

01.03.2021, 12:39 203

Decizia conglomeratul chinez Suning Appliance de a închide un club de fotbal în Jiangsu începe să ridice semne de întrebare privind următorul efort de creştere a nivelului de cash din cadrul companiei, putând fi luat în vizor unul dintre cele mai mari fancluburi din Europa – Internazionale Milano.

Firma a declarat că Shenzhen International Holdings, condus de statul chinez, şi Kunpeng Equity Investment Management plănuiesc să achiziţioneze 8% şi, respectiv, 15% din acţiunile Suning.com, plătind în total 2,3 miliarde de dolari, mişcare efectuată pentru a reduce datoriile din cadrul companiei, notează Bloomberg.

Totuşi, Jiangsu Football Club, deţinut de Suning încă din 2015, a anunţat în weekend că îşi va încheia operaţiunile, iar mişcarea aduce un val de incertitudini pentru Inter Milano.

În 2016, Suning a cumpărat 70% din clubul italian, într-o afacere estimată la acea vreme la 306 milioane de dolari. Între timp, firma a continuat să îşi extindă imperiul, încheind un acord de 650 de milioane de dolari cu serviciul de streaming PPTV – divizie a Suning Holding Co – pentru un contract de difuzare a Premier League, cel mai urmărit campionat de fotbal din lume.

„Conglomeratele chineze au crescut cu ajutorul achiziţiilor. Acum, în condiţiile în care vremurile bune s-au terminat, au reînceput să îşi îndrepte atenţia asupra business-urilor de bază”, spune Warut Promboon, managing partner al firmei de cercetare Bondcritic.

Suning susţine că introducerea investitorilor deţinuţi de stat va ajuta compania să se concentreze asupra sectorului de retail. Acum, analiştii se aşteaptă ca grupul să renunţe la cât mai multe active non-retail, decizie ce ar putea include vânzarea participaţiei de 70% la Inter Milan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO