Business Internaţional

Insula COVID-free. Samoa este printre singurele teritorii din lume fără niciun caz de coronavirus

Insula COVID-free. Samoa este printre singurele teritorii...

Autor: Irina Apetrii

19.10.2020, 07:25 150

Samoa, cu 55.000 de locuitori, nu a înregistrat niciun caz de coronavirus. Guvernul a închis frontierele şi a suspendat toate zborurile, iar peste 500 de samoani au rămas blocaţi departe de familiile lor.

Guvernul din Samoa a închis frontierele şi a suspendat toate zborurile de la şi către insulă. Măsura se pare că a funcţionat. Teritorul american nu a înregistrat niciun caz de COVID-19. Însă, cu un cost. Peste 500 de samoani au rămas blocaţi departe de familiile lor.

O femeie din Samoa de 38 de ani, care, înainte de pandemie, a plecat de pe insulă în California pentru a-şi trata cancerul, nu a mai putut reveni la fetiţa sa.

Veavea spune că pe lângă lupta fizică pe care o are cu boala, acum duce şi o luptă psihică pentru că e singură şi departe de familie.

Samoa este o insula mică, situată în Oceanul Pacific, care are 55.000 de locuitori.

„Acum sunt blocată aici. Nu am familie, sunt doar eu. Este devastator, pentru că mi-am lăsat fiica în urmă. Tot ce vreau este să-mi văd fiica şi familia. Doar ca ei să mă îmbrăţişeze şi eu să fac acelaşi lucru. E tot ce am nevoie”, spune Veavea Crystal, citată de BuzzFeedNews.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO