Business Internaţional

ING anunţă deprecieri de peste 350 de milioane de dolari: Banca olandeză a înregistrat o scădere a profitului net de 40% doar în primele trei luni ale anului

ING anunţă deprecieri de peste 350 de milioane de...

Autor: Eduard Ivanovici

28.07.2020, 15:50 1982

ING Group a anunţat că se aşteaptă la deprecieri de 300 mil. euro (352 mil. dolari) din valoarea achiziţiilor anterioare în al doilea trimestru din 2020 pe fondul pandemiei de COVID-19, notează Bloomberg.

Multinaţionala olandeză va anunţa rezultatele complete pentru T2 pe 6 august, banca urmând să înregistreze deprecieri care nu afectează indicele de adecvare a capitalului.

ING a declarat că provizioanele pentru acoperirea potenţialelor pierderi ajung până la 661 milioane de euro, comparativ cu 207 milioane în aceeaşi perioadă a anului trecut. Doar în primele trei luni ale anului, profitul net al băncii a scăzut cu 40%, ajungând astfel la 670 milioane de euro.

Cele mai mari bănci europene urmează să anunţe o nouă rundă de provizioane pentru pierderile legate de credite în contextul crizei generate de coronavirus. În consecinţă, cele mai mari bănci din Marea Britanie, Elveţia şi zona euro sunt aşteptate să provizioneze cel puţin 23 de miliarde de euro pentru trimestrul al doilea.

De asemenea, băncile europene pot înregistra pierderi de peste 800 de miliarde de euro în următorii trei ani. Compania americană de consultanţă Oliver Wyman estimează că situaţia în care economia îşi va reveni încet şi ţările vor evita să lanseze din nou starea de carantină va genera credite neperformante în valoare de 400 de miliarde de dolari, de două ori peste nivelul ultimelor trei ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO