Business Internaţional

Infuzie de 200 mil. euro in promovarea turismului irlandez

21.12.2004, 00:00 17



Guvernul irlandez a lansat un plan de marketing pe trei ani, in valoare de 200 de milioane de euro pentru a atrage turistii straini in Irlanda, informeaza Asociatia Americana de Marketing. Ministrul Artelor, Sportului si Turismului, John O'Donoghue, a proiectat o strategie care are ca scop cresterea numarului turistilor la 9 milioane pana in 2008. Strategia include o gama variata de tehnici si un nou plan pentru promovarea turismului local, inclusiv o campanie publicitara. Acest plan vine dupa o perioada in care turismul irlandez nu prea s-a regasit, numarul turistilor reducandu-se in semestrul doi, in ciuda startului spectaculos de an.



Se previzioneaza ca rezultatele pentru 2004 vor creste totusi cu 3 procente la 7,6 milioane de vizitatori. Piata nord americana a continuat sa se revigoreze, numarul turistilor crescand cu 8,9%, iar piata turistica din Europa se estimeza ca va evolua mai slab decat s-a anticipat.



O'Donoghue a declarat ca fondul destinat promovarii turismului irlandez a ajuns la cel mai mare nivel. Paul O'Toole, directorul executiv al Tourism Irleand, a declarat ca tinta anului 2005 este revigorarea pietei, prin atragerea turistilor straini in toate regiunile Irlandei, e-marketingul, turismul de afaceri si sprijinirea industriei turistice a Irlandei de Nord sa ajunga la potential maxim. "Scopul nostru este ca turismul din Irlanda sa cresca cu 5 procente pana in 2005", a spus el. Irlanda este suficient de mica pentru a putea fi vizitata in intregime in doar doua saptamani, timp in care un turist isi poate face o impresie depre tara si despre locuitorii sai. Turismul joaca un rol important in economia tarii. Vizitatorii vin in special din Marea Britanie, dar si din Europa continentala, America de Nord si alte zone. Turismul este orientat catre zonele de coasta, care sunt atractive pentru iubitorii marii, Dublinul fiind cel mai important centru al tarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO