Business Internaţional

Industria germană revine la viaţă: Prima economie a continentului poate evita recesiunea din T4, care ameninţă majoritatea ţărilor europene

Industria germană revine la viaţă: Prima economie a...

Autor: Eduard Ivanovici

12.12.2020, 15:20 188

Ritmul de producţie al industriei germane a înregistrat rezultate peste estimările analiştilor în luna octomrbie, alimentând speranţele conform cărora cea mai mare economie europeană va evita o contracţie în T4/2020, transmite Financial Times.

Producţia din fabricile germane s-a majorat cu 3,2% între septembrie şi octombrie, ceea ce reprezintă a şasea lună consecutivă de creşteri, depăşind previziunile economiştilor de 1,5%. Între timp, industria auto a înregistrat în octombrie un plus de 9,9% faţă de luna precedentă.

Astfel, producţia industrială din Germania va creşte în ultimul trimestru cu 5% faţă de T3, produsul intern brut (PIB) urmând să se majoreze cu 1% în T4, spune Andrew Kenningham, economist în cadrul Capital Economics.

„Sectorul serviciilor va suferi un nou declin în al patrulea trimestru, însă economia germană va creşte, în timp ce PIB-ul în alte ţări importante ale zonei euro va scădea”, a adăugat economistul.

Germania va primi 100 de milioane de doze ale vaccinului Pfizer-BioNTech, care a început deja să fie distribuit pe teritoriul Marii Britanii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO