Business Internaţional

Industria care este pe cale să scrie istorie. Mineritul pe alte planete sau asteroizi a fost aprobat de Congresul SUA

Industria care este pe cale să scrie istorie. Mineritul...

Autor: Greta Bogdan

29.11.2015, 19:39 2757

SUA a promulgat o lege istorică prin care companiile vor putea fora şi exploata minereuri din spaţiu, respectiv de pe asteroizi sau planete, potrivit The Telegraph.

Antreprenorii dornici să se aventureze în această industrie vor avea mai multe oportunităţi de business, după ce Congresul Statelor Unite a aprobat  legea prin care legalizează mineritul în spaţiu.

În timp ce câteva website-uri le oferă deja investitorilor şansa de a păşi în lumea afacerilor intergalactice şi de a cumpăra parcele pe Lună începând cu 16 lire, mineritul va deveni o industrie de trilioane de dolari în următoarele decenii, conform estimărilor specialiştilor.

Companiile private din SUA pot extrage acum legal materiale de pe Lună, asteroizi sau alte corpuri cereşti după aprobarea noii legi de către Congres, potrivit aceleiaşi surse.

Orice companie are dreptul asupra materialelor extrase din spaţiu, în schimb nu are dreptul asupra parcelei din care are loc extragerea.

Mişcarea este o veste bună pentru companii precum Planetary Resources, care a reuşit să adune peste 1,5 mil. dolari dintr-o campanie de strângere de fonduri, cu scopul de a exploata minereurile asteroizilor din apropierea Pământului.

“Decizia reprezintă o bază solidă pentru noii noştri paşi în business”, spune Chris Lewicki, preşedintele companiei, citat de Space.com.

“Este un semn pentru toată lumea faptul că exploatarea resurselor din spaţiu, dar şi folosirea lor cu scop comercial este pe cale să devină reală, iar asta se întâmplă acum”, mai adaugă el.

Aşadar, nu va mai dura mult până când această industrie va începe să capete contur. Cel mai probabil, va scrie istorie pe toate pieţele lumii.

Companiile lucrează în prezent la dezvoltarea metodelor de extragere a aurului, platinului şi a altor metale din asteroizii din jurul orbirei Pământului.

Mineritul de pe corpurile din spaţiu ar putea crea un surplus de resurse care ar aproviziona planeta în viitor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO