Business Internaţional

Indienii vor investi 425 mil. euro in Serbia

28.09.2007, 19:03 23

Dupa ce o buna perioada de timp Europa Centrala a fost regiunea preferata de catre investitorii din domeniul IT, acum se pare ca aceasta regiune manifesta mai mult interes pentru investitorii din domeniul imobiliar, scrie The Economic Times.
Compania indiana imobiliara Embassy Group a inchiet de curand un contract cu autoritatile sarbe prin care acestia vor construi cel mai mare parc IT din Serbia, investitia ridicandu-se la suma totala de 425 de milioane de euro (600 de milioane de dolari). Constructia va fi finalizata peste 5 ani.
Compania a mai construit un complex IT in India, la Banglore, acesta fiind desfasurat pe 155 de hectare, avand aproape 4,5 milioane de metri patrati construiti si care gazduieste sediul celor mai importante companii din domeniu, printre care IBM, Microsoft, Lenovo, Yahoo sau Target.
Compania indiana considera regiunea Europei Centrale o destinatie atractiva pentru investitii datorita nivelului ridicat de educatie al fortei de munca comparativ cu costul scazut al acesteia, precum si datorita beneficiilor de natura culturala si similitudinilor lingvistice.
Complexul din Serbia se va desfasura pe aproximativ 280 de hectare, cu peste 2,7 milioane de metri patrati construiti si va atrage peste 2.500 de specialisti IT, creand in total peste 25.000 de noi locuri de munca.
Totalul investitiilor imobiliare dezvoltate de catre cei de la Embassy este de aproape 19,6 milioane de metri patrati construiti, printre acestea numarandu-se complexuri rezidentiale, comerciale precum si de retail.
La nivel international compania mai este prezenta cu proiecte imobiliare si pe piata din Malaiezia si pe cea din Emiratele Arabe Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO