Business Internaţional

Indicele S&P a încheiat, în premieră, şedinţa de tranzacţionare peste pragul de 4.000 de puncte

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Sursa foto: Profimediaimages.ro

Autor: Eduard Ivanovici

02.04.2021, 13:43 160

În prima zi din T2/2021, indicele bursier american S&P 500 a încheiat şedinţa de tranzacţionare peste pragul de 4.000 de puncte pentru prima dată în istorie, rezultat alimentat de interesul pentru companiile tech, notează The Wall Street Journal.

Între timp, Nasdaq Composite a crescut cu 233,23 puncte, sau 1,8%, la peste 13.480, iar Dow Jones Industrial Average a înregistrat un plus de 171,66 puncte, sau 0,5%, la 33.153.

Unii investitori sunt de părere că indicii vor continua să crească în al doilea trimestru, optimismul fiind stimulat de redresarea economiei mondiale şi pachetele economice lansate de administraţia Biden. Totuşi, există analişti care subliniază riscurile reprezentate de creşterea randamentului obligaţiunilor, noile măsuri de carantină din Europa şi semnele de exces din mai multe colţuri ale pieţei de capital.

În perioada ianuarie-martie, indicele S&P a crescut cu 5,8%, Dow Jones Industrial Average a raportat un plus de 7,8% şi Nasdaq Composite, care cuprinde cele mai mare companii nefinanciare listate pe Nasdaq, a crescut cu doar 2,8%.

De obicei, aprilie este o lună puternică pentru acţiunile americane. Indicii din Statele Unite au încheiat pe plus luan aprilie de 14 ori în ultimii 15 ani, spune Ryan Detrick, strateg de piaţă în cadrul companiei LPL Financial.

„Redeschidea economiei SUA continuă să susţină pieţele de capital pe măsură ce ne apropiem de lumina de la capătul tunelului coronavirus. Politicile fiscale şi monetare rămân fără precedent şi bine conturate”, a declarat Craig Johnson, analist al firmei de servicii financiare Piper Sandler, conform CNBC.

Zilele trecute, preşedintele Joe Biden a dezvăluit un plan de investiţii pentru următorii opt ani, în valoare de 2.000 de miliarde de dolari, impozitul de profit al companiilor urmând să crească de la 21% la 28%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO