Business Internaţional

Indicele Robin Hood: cât timp ar funcţiona un guvern cu banii celui mai bogat om din ţara respectivă

Indicele Robin Hood: cât timp ar funcţiona un guvern cu...

Autor: Catalina Apostoiu, Bogdan Cojocaru

12.02.2018, 21:16 1202

Câte zile ar putea continua să funcţioneze un guvern dacă cea mai bogată persoană din fiecare ţară ar acoperi costurile? Bloomberg a creat indicele Robin Hood pentru a analiza acest aspect. Au fost selectate 49 de ţări cu diverse regimuri politice şi tipuri de cheltuieli şi cei mai bogaţi oameni din fiecare dintre ţările respective. Mai apoi au fost raportate averile lor nete de la sfârşitul lunii decembrie 2017 la costul zilnic al funcţionării fiecărui guvern.

Cele mai „scumpe“ guverne sunt cele ale Japoniei, Poloniei, SUA şi Chinei, unde Jack Ma, al 16-lea cel mai bogat om al lumii, cu 47,8 miliarde de dolari, ar putea salva Partidul Comunist pentru patru zile. Jeff Bezos nu s-ar descurca mult mai bine, chiar şi cu 99 miliarde de dolari. Cel mai bogat om al lumii n-ar putea ajuta guvernul american mai mult de cinci zile. Acelaşi lucru s-ar întâmpla cu Hugh Grosvenor din Marea Britanie şi Dieter Schwarz din Germania. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO