Business Internaţional

Indicele preţurilor de consum din China a rămas neschimbat în martie

Indicele preţurilor de consum din China a rămas...

Autor: Departamentul Economic

11.04.2016, 10:25 99

Preţurile de producţie şi-au încetinit declinul la 4,3%, faţă de o scădere de 4,9% în februarie, şi au arătat prima creştere de la lună la lună din 2013, scrie Bloomberg.

O creştere a inflaţiei faţă de anul trecut, deşi propulsată în cea mai mare parte de preţurile la alimente precum legume sau carnea de porc, ar putea face Banca Chinei să extindă pauza de la măsurile de relaxare.

Deşi unele preţuri pot fi sezoniere, şi prin urmare temporare, revenirea în sectorul imobiliar şi creşterea preţurilor materiilor prime sugerează că cea mai gravă ameninţare a deflaţiei a trecut.

"În timp ce creşterea preţului proprietăţilor şi a alimentelor ar putea trimite nişte şocuri indicelui preţurilor de consum în luna următoare, credem că este prea devreme pentru a ne îngrijora de probleme de inflaţie în China", a spus Zhou Hao, economist la Commerzbank din Singapore.

"Din perspectiva autorităţilor chineze, este mult mai important să scăpăm de deflaţie", a adăugat el.​

Indicele bursier Shanghai Composite şi-a revenit după scăderea de săptămâna trecută, după datele potrivit cărora preţurile de producţie au crescut de la lună la lună pentru prima dată din septembrie 2013.

De asemenea, preţul barilului de petrol a atins în SUA din nou pragul de 40 de dolari pentru prima dată luna aceasta, împins de creşterea de pe bursele din Asia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO