Business Internaţional

India anulează înţelegerea de 500 de milioane de dolari prin care urma să cumpere rachete de la Israel

India anulează înţelegerea de 500 de milioane de...

Autor: Alex Ciutacu

20.11.2017, 18:29 281

India a anulat un mega-deal de 500 de milioane de dolari, potrivit presei din India, iar această acţiune ar putea periclita relaţiile diplomatice dintre India şi Israel.

Înţelegerea era validată de o decizie semnată în 2014 la New Delhi prin care India urma să achiziţioneze rachete anti-tanc Rafael Advanced Defense System Spike. În schimb, potrivit Indian Express, guvernul indian a cerut departamentului guvernamental de Dezvoltare şi Apărare în domeniul apărării să dezvolte propriile rachete anti-tanc.

India a decis să achiziţioneze rachetele Spike în 2014, selectând guvernul israelian ca şi contractor în locul rachetelor Javelin oferite de Statele Unite.

Potrivit raporturilor din 2014-2015, India era setată să achiziţioneze cel puţin 8.000 de rachete Spike şi peste 300 de lansatoare într-o tranzacţie care valora peste 500 de milioane de dolari.

Anularea tranzacţiei este o mare dezamăgire în cadrul relaţiilor diplomatice dintre Israel şi India şi vine doar la câteva luni după ce Aerospace Industries din Israel a semnat un deal de 630 de milioane de dolari cu compania indiană de stat Bharat Electronics Limited, care prevedea ca Israelul să furnizeze pentru India varianta navală a sistemelor de apărare Barak 8 pentru patru nave.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO