Business Internaţional

India a aprobat două vaccinuri COVID-19

India a aprobat două vaccinuri COVID-19

Autor: Andreea Tobias

03.01.2021, 08:41 88

India a aprobat două vaccinuri COVID-19 dezvoltate de AstraZeneca/universitatea Oxfod şi de compania locală Bharat Biotech.

Şeful autorităţii de reglementare a medicamentelor din India a declarat duminică că a dat aprobarea finală pentru utilizarea de urgenţă a două vaccinuri împotriva coronavirusului, unul dezvoltat de AstraZeneca şi Universitatea Oxford şi celălalt de compania locală Bharat Biotech.

Eficacitatea generală a vaccinului AstraZeneca / Oxford a fost de 70,42%, în timp ce COVAXIN-ul Bharat Biotech a fost „sigur şi oferă un răspuns imun puternic”, a spus V.G. Somani.

Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca / Oxford este realizat la nivel local de Serum Institute of India, în timp ce Bharat Biotech a făcut echipă cu Consiliul Indian de Cercetare Medicală, condus de guvern.

Prim-ministrul Narendra Modi a salutat aprobările.

India este a doua cea mai afectată ţară de pe glob de pandemie. Până în prezent a înregistrat peste 10 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO