Business Internaţional

Încrederea investitorilor germani atinge cel mai înalt nivel din ultimii 16 ani pe măsură ce prima economie a Europei continuă să îşi revină din şocul creat de pandemie

Încrederea investitorilor germani atinge cel mai înalt...

Autor: Eduard Ivanovici

15.08.2020, 10:04 470

Încrederea din rândul investitorilor germani a atins cel mai înalt nivel din ianuarie 2004 pe măsură ce prima economie europeană continuă să îşi revină din şocul creat de pandemia de coronavirus, potrivit Rappler.

Barometrul lunar al institutul de cercetare economică ZEW din Germania, care măsoară gradul de optimism în ceea ce priveşte activităţile economice, a ajuns la 71,5, cel mai bun rezultat din ultimii 16 ani.

„Semnele unei recuperări puternice pe timpul verii continuă să apară în conformitate cu starea constantă de optimism vis-a-vis de pieţele financiare”, a declarat Uwe Burkert, economist-şef în cadrul băncii germane LBBW.

După ce produsul intern brut (PIB) al Germaniei a scăzut cu 10,1% în al doilea trimestru comparativ cu primele trei luni ale anului, producţia industrială şi exporturile au început să prezinte semne de revenire, crescând cu 7,4% şi, respectiv, 14,9% de-a lungul lunii iunie.

„Estimăm o creştere de 6% a PIB-ului german în T3, dar nu ne putem aştepta la o revenire la nivelurile de dinaintea crizei până în 2022”, spune Phil Smith, economist în cadrul Markit.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO