Business Internaţional

Încrederea americanilor în Trump dispare pe zi ce trece: 64% dintre cetăţenii Statelor Unite nu au încredere în declaraţiile preşedintelui cu privire la pandemie

Încrederea americanilor în Trump dispare pe zi ce...

Autor: Eduard Ivanovici

19.07.2020, 11:19 163

Pe măsură ce numărul de cazuri cu coronavirus din Statele Unite continuă să atingă noi recorduri negative, încrederea în declaraţiile preşedintelui Donald Trump cu privire la pandemie scade de la o zi la alta, potrivit unui sondaj realizat de ABC News şi Washington Post.

 Şase din 10 americani sunt în total dezacord cu modul în care a gestionat administraţia Trump criza generată de COVID-19. La sfârşitul lunii mai, rata de încredere în preşedinte era de aproape 51%, urmând să scadă la 46 la sfârşitul lui mai şi la 38% în zilele noastre.

La jumătatea lunii iulie, doar 34% dintre oamenii chestionaţi de ABC au declarat că au încredere totală în ceea ce priveşte declaraţiile lui Donald vis-a-vis de criza sanitară şi financiară generată de coronavirus.

Deşi la sfârşitul primăverii, 57% dintre americani spuneau că economia ar trebui să fie a doua prioritatea a autorităţilor, concentrându-se în schimb pe controlarea numărului de cazuri, numărul a ajuns în prezent la 63%.

Consiliul European pentru Relaţii Externe (ECFR) a publicat la începutul lunii un raport realizat cu ajutorul a 11.000 de oameni conform căruia europenii au o părere din ce în ce mai proastă despre Statele Unite în urma pandemiei de coronavirus.

„Europenii nu sunt siguri pe cine se pot baza. După cum arată un sondaj ECFR din 2019, europenii preferă ideea conform căreia UE este suficient de puternică pentru a nu fi nevoită să-şi aleagă o tabără în eventualitatea unui conflict, însă într-un final, ar alege să se alieze cu Statele Unite. În prezent, încrederea europenilor în America lui Donald Trump a dispărut”, reiese din raport.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO