Business Internaţional

Închiderea şcolilor ar putea şterge 1,5% din creşterea economică la nivel global în următorul secol, spune OCDE. Statele Unite se confruntă cu o pierdere de 15.000 de miliarde de dolari

Închiderea şcolilor ar putea şterge 1,5% din...

Autor: Eduard Ivanovici

12.09.2020, 12:01 311

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) a avertizat că închiderea şcolilor în timpul pandemiei de coronavirus ar şterge, în medie, 1,5% din creşterea economică la nivel global în următorul secol, scrie CNBC.

OCDE spune că procentul s-ar traduce printr-o pierdere de 15,3 trilioane de dolari în Statele Unite. Predicţia ia în calcul faptul că aptitudinile elevilor americani au fost afectate de timpul petrecut în izolare, nivelul de productivitate urmând să scadă pe termen mediu şi lung.

Per total, pierderile reprezintă aproximativ 69% din produsul intern brut (PIB) al Statelor Unite în 2020.

Majoritatea copiilor au fost nevoiţi să înveţe de acasă în ultimele luni, de vreme ce şcolile au fost închise în timpul perioadelor de carantină. De altfel, s-au pus constant semne de întrebare vis-a-vis de nivelul de eficienţă al educaţiei la domiciliu, de vreme ce unii copii au fost nevoiţi să se bazeze pe propriile resurse pentru a studia la distanţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO