Business Internaţional

Început spectaculos de sezon în Formula 1

Început spectaculos de sezon în Formula 1

Autor: Sebastian Ujica

05.07.2020, 20:03 82

Finlandezul Valtteri Bottas a câştigat prima cursă a sezonului din Formula 1. Lewis Hamilton a fost depunctat şi a terminat în afara podiumului.

Valtteri Bottas a reuşit să câştige cursa după ce a plecat din pole position, însă Mercedes nu a reuşit să facă dubla. Asta pentru că Lewis Hamilton a primit o penalitate de 5 secunde după un incident cu Alexander Bottas şi a pierdut 2 poziţii în clasament.

Weekendul de coşmar al celor de la Ferrari, cu plecări de pe poziţia a 7-a (Leclerc) şi a 11-a (Vettel), s-a încheiat totuşi cu bine - francezul Charles Leclerc a terminat pe poziţia a doua.

Pe locul 3 a terminat Lando Norris, aflat la primul podium din carieră. Norris a profitat de 2 penalizări: cea a lui Hamilton, şi una primită de Sergio Perez. Colegul său de la McLaren, Carlos Sainz Jr, a încheiat pe locul 6.

Cursa a fost una de coşmar pentru cei de la Red Bull. Max Verstappen a abandonat încă din turul 14, în timp ce Albon a fost nevoit să se retragă în turul 61.

Iată clasamentul final:
1. Bottas
2. Leclerc
3. Norris
4. Hamilton
5. Sainz
6. Perez
7. Gasly
8. Ocon
9. Giovinazzi
10. Vettel

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO