Business Internaţional

Începe „Marea Retragere” a banilor chinezi: Gigantul Alibaba dă semnalul de ieşire din Silicon Valley. Investiţiile au scăzut cu 84% în 2019

Începe „Marea Retragere” a banilor chinezi: Gigantul...

Autor: Alex Ciutacu

16.02.2020, 21:04 149

Cele mai mari companii chineze de tehnologie nu au realizat anul trecut nicio investiţie anunţată public în SUA, în contextul în care conflictul din ce în ce mai accentuat dintre Washington şi Beijing a forţat companiile din China să oprească valul de investiţii în Silicon Valley care a început în urmă cu câţiva ani.

Alibaba, gigantul de 580 miliarde dolari fondat de Jack Ma, a început să investească în SUA încă din 2013, devenind un jucător important în tranzacţii precum Lyft sau Snap, înainte ca acestea să se listeze, potrivit FT.

Însă acum Alibaba conduce retragerea suitei de investitori chinezi, odată cu alţi investitori chinezi care se retrag din SUA. Anul trecut, nivelul investiţiilor anunţate public realizate de Baidu, Alibaba şi Tencent în startup-uri americane a scăzut cu 84% faţă de anul 2018, conform unei analize realizate de furnizorul de date PitchBook.

Grupul de companii BAT – un acronim popular pentru cele trei companii gigant din China – a anunţat 12 investiţii în valoare totală de 560 milioane dolari pentru 2019.

Acest nivel al investiţiilor reprezintă o scădere semnificativă faţă de nivelul de 4,7 miliarde dolari înregistrat în 2015.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO