Business Internaţional

Incendiu în Rusia: O persoană a murit în urma incendiului dintr-un centru comercial din Moscova. Aproximativ 600 de persoane au fost evacuate

Incendiu în Rusia: O persoană a murit în urma...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

04.04.2018, 15:18 39

Unul dintre angajaţii mallului a murit, iar şase pompieri au fost răniţi. Incendiul a fost stins la nivelul celui de-al patrulea etaj al clădirii.

"O victimă evacuată din clădirea în flăcări a murit în ambulanţă. Potrivit administraţiei centrului comercial, un angajat nu a ştiut cu exactitate unde se afla ieşirea de urgenţă şi a ajuns într-o zonă învăluită de fum", a spus Ilia Denisov, şeful unui directorat din cadrul Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă.

Aproximativ 600 de persoane au fost evacuate din mallul Persei, cu ajutorul scărilor de urgenţă, iar alte 20 de persoane au fost salvate de pompieri din clădirea cuprinsă de flăcări.

Potrivit anchetatorilor, sistemele de alertare şi evacuare în caz de incendiu, precum şi cel pentru stingerea flăcărilor, au funcţionat corespunzător. Totodată, personalul centrului comercial a acţionat conform procedurilor standard.

Cauza producerii incendiului nu este deocamdată cunoscută.

Ultima inspecţie efectuată la centrul comercial Persei din Moscova a avut loc în luna martie, nefiind descoperită nicio încălcare a normelor de siguranţă, conform Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă. Clădirea are patru etaje, pe o suprafaţă de aproximativ 10.000 de metri pătraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO